Haukkamäen hevostilan tallisäännöt

Haluamme varmistaa sekä ratsastajien että hevosten viihtyvyyden ja turvallisuuden. Noudatathan seuraavia sääntöjä tilallamme: 

 1. Talli on hevosen koti. Käyttäydy rauhallisesti, älä juokse äläkä huuda. Karsinoihin ja tarhoihin ei saa mennä ilman lupaa. 
 2. Hevosia ei saa käsitellä kovakouraisesti, lyödä tai "oikaista". Käyttäydy aina rauhallisesti ja johdonmukaisesti lähestyessäsi hevosta. 
 3. Hevosia ruokkii vain tilan väki. Makupalojen antaminen on kielletty. 
 4. Tilalla on myös yksityisiä hevosia, joita hoitaa vain tilan väki. Saat ihailla niitä, mutta älä koske. 
 5. Tilalla vierailee erilaisia eritysryhmiä, joten kohtelias ja kaunis käytös kaikkia kohtaan, tasa-arvoisuus, hyväksyntä, toisten auttaminen ja suvaitsevaisuus on tilallamme ehdoton vaatimus.
 6. Talli on auki ratsastustuntien pidon ajan sekä 1 tunnin ennen ja jälkeen tuntien. Muina aikoina vierailut on erikseen sovittava tilan pitäjien kanssa etukäteen. Yksityishevosten omistajat saavat vierailla tilalla oman aikataulunsa mukaisesti. 
 7. Ratsastaessa kaikkien, myös yksityishevosten omistajien, on pidettävä ratsastuskypärää. Myös turvaliiviä suositellaan. 
 8. Ratsastus tilan hevosilla tapahtuu omalla vastuulla. Muista hankkia itsellesi vapaa-ajan tapaturmavakuutus esim. liittymällä Suomen ratsastajaliiton jäsenseuraan.
 9. Tupakointi tilalla on kiellettyä. Tila on lasten ja nuorten harrastuspaikka. 
 10. Kaikilla tavaroilla on oma paikkansa. Palauta kaikki tarvikkeet ja varusteet aina omille paikoilleen. Satulahuoneen ovi tulee pitää suljettuna. 
 11. Omien lemmikkeläinten tuominen tallialueelle on kielletty. Koirat voivat vierailla kytkettyinä. 
 12. Kun seuraat tunteja tai valmennusta, pysyy hiljaa paikallasi. Älä anna ohjeita ratsastajille, se on tunnin ohjaajan työtä. Annathan tunnin ohjaajalle työrauhan. 
 13. Varo sähköistettyjä tarha-aitoja! Pidä huoli lapsistasi. Ratsastuskentän vierustat eivät ole lasten leikkipaikka.