Kesän 2024 leirit

Kesän 2024 leirit

Järjestämme vuosien kokemuksella ratsastusleirejä koulujen kesälomien aikana. Tule mukaan viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme! Tässä osa kesän tarjonnasta, seuraa julkaisujamme, lisää kursseja tulossa kesän ajalle!

Leirit kesä 2024

Leiri 1 ma-pe 10.-14.6. yleiskurssi/leiri 400/450 e

Leiri 2 ma-pe 17.6.-21.6. vuokrauskurssi/leiri 350 e/400 e

Leiri 3 ma-to 24.6.-27.6. pienten kurssi/leiri 350/400

Leiri 4 ma-to 8.7.-11.7. estekurssi/leiri 350/400e

Leiri 5 ma-to 15.7.-18.7. vuokrauskurssi/leiri 350/400

Leiri 6 4 vrk heinäkuulla maastoestekurssi/leiri 350/400 e

YLEISLEIRI sopii hyvin ratsastajille, joille ei ole vielä kertynyt vuosien kokemusta ja perusratsastuksessa sekä vaikutuksessa hevoseen kaipaat vielä varmuutta. Jos esteratsastus on vieraampaa ja kokemusta hyppäämisestä on vähän, yleisleiri sopii silloin hyvin. Yleisleireillä ratsastuksessa keskitytään kokonaisuuden kehittämiseen, mm. harjoitellaan apujen käyttöä ja vaikutusta hevoseen sekä tehdään erilaisia istuntaharjoituksia. Tarkoituksena kehittää ratsastajan vaikutusta hevoseen ja oikeiden apujen merkitystä ratsastuksessa. Yleisleirillä opetellaan ja kehitetään myös esteratsastustaitoja, hypätään esteitä ja mennään erilaisia esteharjoituksia. Jokaiselle leirille räätälöidään omat ohjelmat ja tehtävät leiriläisten tason ja toiveiden mukaan. Perus- ja c-merkkitaso vastaavat hyvin yleisleirin tasoa.

ESTELEIRIT ovat tarkoitettu jo vähän edistyneemmille ratsastajille. Esteleirille tullessa olisi hyvä olla kokemusta hyppäämisestä ja esteradan ratsastamisesta. Jos olet ratsastanut vähintään 3 vuotta säännöllisesti ja hypännyt jo enemmän, ratana suoriudut esteradan ratsastuksesta, niin esteleiri sopii sinulle hyvin. Esteleireillä harjoitellaan ja kehitetään myös perusratsastusta ja käydään maastossa. Estetunneilla esimerkiksi työskennellään puomiharjoituksia apuna käyttäen, harjoitellaan erilaisten este-etäisyyksien ratsastamista (suhteutetut välit suoralla ja kaarevalla uralla) sekä tehdään esteistuntaa ja tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Esteharjoitukset ovat esteleireillä yleisleirejä vaativimpia. Leirin ratsastusohjelma tehdään jokaiselle leirille leiriläisten tason ja tavoitteiden mukaan.

Suositus ikäraja esteleireille väh. 12 vuotta.

PIENTEN LEIRI on tarkoitettu 7-10 vuotiaille ratsastusta aloittaville tai jo vähän aikaa ratsastusta harrastaneille. Leirillä voit aloittaa alusta uuden harrastuksen/kerrata jo oppimaasi ja edistyä taidoissasi. Leirillä on runsaasti avustajia jolloin harrastuksen aloitus on turvallista ja mukavaa. Pienten leirillä opetellaan hevosmiestaitoja, hevosen hoitoa ja ratsastetaan kahdesti päivässä. Myös puomeja päästään ylittämään ja maastoillaan, pidetään leikkitunti ja hoidetaan omaa hoitohevosta avustajan tuella ja avulla. Tälle kuten muillekin leireille voit osallistua kurssimaisesti tai yöpyä meillä leirin ajan.

MAASTOESTELEIRI

Esteleirin perussisältö lisättynä maastoesteiden ratsastamisen teorialla ja käytännön harjoittelulla. Olet jo hyvin varma kaikenlaisten hevosten/ponien kanssa ja ratsastat myös maastossa ongelmitta laukkaa. Ratsastuksessa sinua kiinnostaa monipuolinen harjoittelu ja harrastus on jatkunut tauotta vähintään viisi vuotta tai voit kilpailukokemuksella osoittaa omaavasi riittävät taidot. Esteradan ratsastus sujuu korkeudella 50-60 cm.

Lisäksi leikki- ja maastotunti sekä leirikilpailut; leiriläisten omat kisat, joissa kaikki palkitaan ruusukkein!

VUOKRAUSLEIRI sopii sinulle joka haluat kokea minkälaista on oman/vuokrahevosen kanssa päivittäinen elämä. Pääset tekemään sitä kaikkea josta ehkä olet jo pitkään haaveillut, hevosen hoitamista, ratsastusta oman suunnitelmasi mukaan kentällä, jalkojen hoitoa, laitumelle viemistä ja sieltä hakemista, varusteiden huoltoa, hevosen ruokintaan tutustumista ja yksilöllisen ruokinnan toteuttamista tilan aikataulun mukaisesti, uittoretki (ohjatusti), paljon hevosen käsittelyä maasta käsin... ensimmäisenä leiripäivänä suunnittelet hevosen liikutuksen vuokrauksen aikana, ja ensimmäisellä ratsastuskerralla saat ohjausta vuokrahevosesi liikutukseen. Kaikki ratsastus on valvottua, sinun ja hevosesi turvallisen yhteisen matkan takaamiseksi. Ratsastusta 2 h/päivä. Leirin aikana voit myös opetella hevosen juoksuttamista, ohjasajoa, ajamista kärryillä ekstratunnilla jonka hinta 20 e/h.

Leiriohjelmaan sisältyy:

- 2 h ratsastusta/päivä

-täysihoito

-majoitus tilan wanhassa aitassa

-hoitohevonen tai -poni

-sovitusti kuljetus Anttolan uimalaan jossa hyppytorni, hyvät laiturit

-mahdollisuus harjoitella SRL:n merkkikokeita varten

-leirien lopussa kilpailut, joissa ruusukepalkinnot

-ratsastuksen ja hevosen hoidon, kilpailemisen teoriaa

-hevos/poninäyttelyihin liittyviä harjoituksia

-varustehuoltoa

-leirivalokuvaus

-kilpailuiden/tuntien videointia

Leirille mukaan pakattavaa:

-kumpparit (sadepäivien varalta), kypärä (voit myös lainata tallilta)

-ratsastukseen sopivat joustavat housut

-liinavaatteet

-peseytymisvälineet, uimapuku, pyyhe

-lämmintä vaatetta runsaasti kylmien päivien varalta

-sadetakki tai oikeasti sadetta pitävä takki

-ötökkäaineita, auringonsuojavoidetta, juomapullo

Herätys

klo 8.00 aamiainen

hevosen hoitoa

klo 10-12 päivän ensimmäinen ratsastustunti, tasoryhmät

hevosen hoitoa

klo 12.30 lounas

klo 13.00 teoriaa

hevosten haku laitumelta/hevosten hoitoa

klo 15.00 - 17.00 päivän toinen ratsastustunti, tasoryhmät

hevosten hoitoa

klo 17.30 päivällinen

klo 19-20 sauna lämmin

klo 20.30 iltapala

klo 22.00 hiljaisuus

Leireille saavutaan sinulle ilmoitettuun kellonaikaan mennessä. Muista ilmoittaa ajoissa, jos tarvitset kyydin meille bussi/juna-asemalta. Ensimmäisenä päivänä jaetaan ratsastusryhmät, ja ensimmäisen päivän iltana hoitohevoset.

Leireillämme ratsastetaan max neljän hengen ryhmissä, ja ryhmät jaetaan ratsastajien taitotason mukaisesti. Jokaisella leirillä harjoitellaan kouluratsastusta, hypätään esteitä, pidetään leikkitunti, käydään maastossa. Otamme huomioon toiveita tuntisuunnitelmia tehtäessä.

Oman hevosen tai ponin kanssa leirillemme osallistuminen

Leireillemme voit osallistua myös oman hevosen/ponin kanssa. Osallistuessasi omalla hevosellasi leirin hinta on sama kuin muillakin ja se sisältää hevosellesi/ponillesi perusrehut (kaura, heinä ja kivennäinen) ja tarhausmahdollisuuden.

Jos kuitenkin haluat ratsastaa vain yhden tunnin päivässä omalla hevosellasi ja toisen tuntihevosellamme lisätään leirin hintaan 15 €/vrk. Jos et ratsasta tunneilla ollenkaan omalla hevosellasi, mutta kuitenkin haluat ottaa sen leirille mukaan, lisätään hintaan 30 €/vrk (tämä mahdollista vain, jos tallissa on vapaita paikkoja, joten muista tiedustella ennen leiriä)

Ilmoittautuminen leirillemme tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen tarja.lahdenpera@haukkamaenhevostila.net . Ilmoittauduttuasi leirillemme lähetämme sähköpostilla varmistuksen leiripaikasta sekä leirikirjeen ja laskut varaus- ja loppumaksusta. MUISTA SIIS MAINITA SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI!

Maksettuasi varausmaksun 100 euroa (ei palauteta peruutuksen sattuessa) eräpäivään mennessä on paikkasi leirillä varmistettu. Loppumaksu maksetaan eräpäivään mennessä leiripostin mukana tulleella laskulla.

Huom! Leirille saavuttaessa ilmoittautumisen yhteydessä esitettävä kuitti suoritetusta loppumaksusta.

Huomioitavaa

Erikoisruokavaliosta (esim. kasvisruoka) peritään lisämaksu 15 euroa. Muista ilmoittaa ajoissa ennen leiriä mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

unohtuneiden tavaroiden postitus 9,90 € (postipaketti)

hevostila ei vakuuta ratsastajia, joten liity johonkin lähialueesi ratsastusseuraan tai tarkasta huoltajalta että sinulla on vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Esteleirin ratsastustuntien aiheita:

koulutunti; kuinka parannetaan tahtia & tasapainoa, hevoseen vaikuttaminen

estetunti; suhteutetut etäisyydet (suora ja kaareva) hevosen laukkaan vaikuttaminen

estetunti; puomi- ja kavalettiharjoituksilla tarkkuutta ratsastukseen ja vaikuttamiseen

estetunti; erilaiset ratsastustiet ja lähestymiset

estetunti; erikoisesteet ja niiden ratsastaminen

estetunti; kisaverryttely, kuinka toimitaan kisaverkassa. (kilpailusäännöt)

lisäksi leikki- ja maastotunti sekä leirikilpailut; leiriläisten omat kisat, joissa kaikki palkitaan ruusukkein.

Yleisleirin ratsastustuntien aiheita:

koulutunti; istunta ja istunnan vaikutus

estetunti; esteistunta ja myötäys esteillä, katseen merkitys

koulutunti: siirtymiset ja pohkeenväistö

estetunti; ratsastustiet ja niiden vaikutus

estetunti; tempo ja radan ratsastus

koulutunti; kouluradan ratsastusharjoituksia H:D – H:C.

estetunti; kisaverryttely, harjoitellaan kuinka toimitaan kilpailuissa

leirin lopussa leirikisat, saat päättää itse suoritatko kouluradan vai esteradan. Tavoitteena hyväksytty suoritus, kaikki saavat ruusukepalkinnon.

Vapaa-ajalla voi hyppiä keppariradalla, pelata ulkona erilaisia pelejä, käydä uimassa ja ottaa osaa hevostilan arjen askareisiin ja kaikenkarvaisten ystävien hoitoon joita tilalta löytyy.Järjestämme vuosien kokemuksella ratsastusleirejä koulujen kesälomien aikana. Tule mukaan viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme! Tässä osa kesän tarjonnasta, seuraa julkaisujamme, lisää kursseja tulossa kesän ajalle!

 

  

 

 

    

  

Ilmainen heppakerho kaikille hevosista kiinnostuneille

Millainen on hevonen ja miten toimia sen kanssa eri tilanteissa? Heppakerhossa se selviää.

Ponikerho

Suosittu kerho lapsille ja innokkaille ponien hoitajille sekä aloitteleville ratsastajille. Tervetuloa!

Ratsastuksen alkeiskurssi maanantaisin

Hevosen hoitoa, varustamista sekä ratsastuksen alkeita.

Ratsastus ja pilates -iltakurssi

26. kesäkuuta 2023, 17.00-21.00
Liikkuvuuden parantamista ratsastuksen ja pilateksen yhteiskurssilla.

Vuokrausleiri heinäkuussa 2023

Vuokrausleiri majoituksineen

Kerromme mielellämme myös muista mahdollisuuksista

Autamme mielellämme sinua löytämään itsellesi sopivan tavan iloita hevosten kanssa toimimisesta ja ratsastuksesta. Kerro meille toiveesi!